Benvinguts a la web de l'escola
La Salle Horta

Benvolgudes i benvolguts,

El col·legi La Salle Horta va obrir les seves portes l’any 1912. Des de fa més de 100 anys que la nostra escola es dedica a la formació dels infants i joves.

El nostre fundador, sant Joan Baptista de La Salle, va iniciar la seva Missió fa 300 anys. Durant tot aquest temps hem estat continuant aquesta gran tasca estimant els nostres alumnes amb el cor, mostrant un gran compromís per la nostra feina i vivint el nostre dia a dia i la nostra vida amb passió i amb vocació.

La comunitat educativa de La Salle Horta, formada pels Germans, mestres i professors, personal d’administració i serveis continua treballant amb aquest compromís per l’educació del nostre alumnat. La col·laboració diària de les famílies en els petits moments de la vida de la nostra escola es converteix en un pilar fonamental per tal de fer-ho possible. Tots som La Salle i per tal de continuar tirant endavant el nostre projecte és fonamental la col·laboració estreta de tots els estaments que hi formem part.

Som una escola referent a nivell pedagògic en el districte d’Horta-Guinardó. Els nostres programes innovadors, l’educació emocional, l’educació en la interioritat (el programa HARA) ens ajuden a completar aquesta educació integral de l’alumnat. Els valors, humans i cristians del nostre caràcter propi, ens ajuden a completar aquesta formació integral de l’alumnat.

Desitgem que tot l’alumnat, tant si comença de ben petit a P3 o bé si s'incorpora a una altra etapa educativa, se senti com a casa. El nostre professorat no només destaca per la professionalitat en la seva feina sinó pel bon tracte i l’acompanyament a cada alumne/a. Volem que se sentin tan estimats i acollits com a casa.

Sigueu benvinguts a La Salle Horta!

Marta Martínez Casanovas

Directora de La Salle Horta

Qui som

La Salle Horta som una escola centenària a la ciutat de Barcelona. Tenim com a objectiu principal estimular l’alumnat perquè adopti una actitud positiva, lliure i decidida davant de la vida, a través de la promoció dels valors del nostre Caràcter propi: responsabilitat, creativitat, justícia, convivència, interioritat i transcendència. Així, doncs, fem palesa la nostra voluntat de millorar la societat a través de l’educació.

Saber més

La Salle Horta forma part d’una gran institució que té 25 centres educatius a Catalunya i està present a 80 països de tot el món. A Horta hi és des del 8 de gener de l’any 1912, quan els Germans de La Salle van respondre a la crida que els feu el bisbe i el rector de la parròquia de Sant Joan d’Horta per fer-se càrrec de l’escola parroquial que tenia 49 alumnes i estava situada al carrer de Chapí.

La Salle Horta, com totes escoles lasal·lianes, ha anat evolucionant conjuntament amb la societat i està al dia de les últimes innovacions pedagògiques, procurant donar resposta a les necessitats individuals de cada alumne, per tal d’ajudar-los a esdevenir persones felices, lliures i socialment compromeses.

Tour virtual

Fes un tour virtual i coneix La Salle Horta. La nostra escola és un campus amb instal·lacions modernes que ofereix un entorn segur i acollidor perquè tots els alumnes aprenguin i creixin.

Les nostres aules són espaioses, lluminoses i estan ben equipades amb l'última tecnologia, com ara pissarres intel·ligents, ordinadors moderns i connexió a Internet d'alta velocitat.

La nostra història

Preloader
 • L’escola parroquial

  L’escola parroquial

  El 8 de gener de 1912, responent a una invitació del bisbe Laguarda i del rector de la parròquia de Sant Joan d’Horta, mossèn Joan Icart, els Germans de La Salle es fan càrrec de l’escola parroquial, situada al carrer de la Combinació –ara carrer Chapí–, número 82.

 • Primera promoció

  Primera promoció

  Els germans Uriez Antonin, director; Josaphat André i Lotaire Prosper comencen l’escola el 15 de gener, amb 49 alumnes repartits en dues classes i aquell mateix juliol ja en són 102. És el col·legi Sant Joaquim. Aquí veiem la primera promoció de 1912.

 • Segona promoció

  Segona promoció

  L’any 1913, per donació de la Sra. Quima Estapé, entusiasmada amb l’obra educativa dels Germans de La Salle, dona una torre de la seva propietat al mateix carrer (Chapí, 74) per dedicar-la a l’escola i s’hi obren quatre classes. Segona promoció, la de 1913.

 • Comunitat de Germans

  Comunitat de Germans

  La comunitat de Germans de La Salle encarregada comença amb 4 membres que, amb el temps, anirà augmentant de membres.

 • Sindicat de Llauradors

  Sindicat de Llauradors

  Amb l’esclat de la guerra, al 1936, el col·legi és saquejat i transformat en Sindicat de Llauradors i seu del PSUC. El germà director Ildefonso Luis és assassinat aquell mateix any.

 • 320 alumnes

  320 alumnes

  Acabada la guerra, al 1939, s’hi reprenen les classes, arribant el 1945 al màxim de la seva capacitat: 320 alumnes.

 • Can Quintana

  Can Quintana

  Davant les contínues peticions d’ingrés, el 1958 es decideix d’ampliar el col·legi i es compra una finca al barri hortenc de Can Quintana, al carrer del Doctor Letamendi, entre Hedilla i Congrés.

 • Antiga masia

  Antiga masia

  El 15 de juliol de 1961 en començaren les obres, sobre el que era una antiga masia, en un sector del barri encara per construir.

 • Les primeres classes

  Les primeres classes

  El 2 d’octubre de 1961 s’estrenaren les 3 primeres classes (1 d’Ingrés i 2 de Batxillerat).

 • Noces d’or

  Noces d’or

  El 17 de juny de 1962 se celebrà l’acte central de celebració de les noces d’or de l’arribada dels Germans de La Salle a Horta.

 • La Salle Hedilla

  La Salle Hedilla

  El 7 de novembre de 1963 l’escola La Salle Hedilla és declarada escola d’interès social pel Ministeri d’Educació. Fins a l’any 1985 conviuen els edificis de Chapí i Hedilla, si bé les dues comunitats que hi vivien ja s’havien unificat en una de sola, La Salle Horta, el 1969.

 • La nova escola

  La nova escola

  El 1966 s’acaba totalment la construcció de la nova escola, amb una gran dotació per als tallers de formació professional. La segona part de la dècada dels anys 60 i bona part de la dels anys 70, entre els dos edificis, es combinen estudis de Primària, la nova EGB, el Batxillerat diürn i nocturn, i la Formació Professional en les branques d’Administratiu, Delineant, Delineant industrial, Metall, Mecànic ajustador i Mecànic torner, sobrepassant el miler d’alumnes entre totes les branques a finals dels anys setanta.

 • Final de curs

  Final de curs

  Final de curs de 1966, amb uns quadres espectaculars d’Educació Física al pati de l’escola.

 • 50 màquines d’escriure

  50 màquines d’escriure

  La branca d’administratiu incorpora les darreres novetats: 50 màquines d’escriure.

 • Hoquei sobre patins

  Hoquei sobre patins

  Les activitats esportives del nou edifici van formar equips d’hoquei sobre patins.

 • Bàsquet a La Salle Horta

  Bàsquet a La Salle Horta

  També el bàsquet és ben present a La Salle Horta.

 • Caramelles

  Caramelles

  Aquí el grup de caramelles del centre, que amb el que recollien de les cantades pasquals pel barri, feien excursions arreu.

 • La Salle Chapí i La Salle Hedilla

  La Salle Chapí i La Salle Hedilla

  Unificació dels dos edificis (La Salle Chapí i La Salle Hedilla) en una única denominació oficial: La Salle Horta, amb un total de 1.037 alumnes entre EGB, BUP i Formació Professional. Les activitats formatives són molt diverses: aquí la Tuna.

 • Ensenyament mixt

  Ensenyament mixt

  Inici de l’ensenyament mixt. Entren noies a 1r d’EGB i 1r de BUP. Aquí es recull un moment del Primer concurs de poesia escolar, l’any 1986, patrocinat per una cadena de ràdio i la popular Mary Santpere.

 • Concert de Santa Cecília

  Concert de Santa Cecília

  Les activitats musicals evolucionen al ritme de la societat. El concert de Santa Cecília és un clàssic.

 • Nous estudis

  Nous estudis

  L’edifici de La Salle Horta tal i com se’l va conèixer durant les dècades dels anys 70 i 80 del segle XX. Als anys 80, l’escola s’adapta als nous estudis de l’EGB i el BUP i es retorna l’edifici vell del carrer de Chapí (1985). Les adaptacions dels espais als nous estudis són importants i necessàries.

 • Modes musicals

  Modes musicals

  Les modes musicals van evolucionant amb el pas dels anys.

 • Tancament

  Tancament

  L’estiu de 1985 es comencen a tancar els passadissos exteriors per tal d’aïllar acústicament i tèrmicament les aules del soroll i el fred del pati.

 • 75è aniversari de l’escola

  75è aniversari de l’escola

  Durant el curs 1986-1987 se celebren de forma solemne les festes del 75è aniversari de l’escola i el 25è aniversari del nou edifici.

 • Tancament passadissos

  Tancament passadissos

  L’estiu de 1986 s’acaben les obres de tancament dels passadissos.

 • Revolució informàtica

  Revolució informàtica

  Als darrers anys 80 del segle XX l’edifici pren la forma externa que se’l coneix actualment però les adaptacions van per dintre. Comença la revolució informàtica i les adaptacions de diversos tallers i aules del soterrani. S’instal·la la calefacció a l’escola.

 • Obres d’adequació

  Obres d’adequació

  Diverses obres d’adequació de l’edifici en la cuina, la recepció, la sala d’audiovisuals i algun laboratori no priva l’alumnat de celebrar l’efemèride dels 75 anys.

 • Nova adaptació

  Nova adaptació

  Als anys 90 del segle XX cal una nova adaptació als estudis de Primària, ESO i BAT i l’any 1994 es remodela tot el pis de la primària.

 • Nova adaptació

  Nova adaptació

  Als anys 90 del segle XX cal una nova adaptació als estudis de Primària, ESO i BAT i l’any 1994 es remodela tot el pis de la primària.

 • Expansió

  Expansió

  Es comença a fer evident la necessitat d’ampliar l’escola per la banda d’educació infantil.

 • “Millor club de judo”

  “Millor club de judo”

  El Judo també el seu espai, amb un club de Judo de primer nivell nacional i internacional, amb diversos premis com el “Millor club de judo” de 1998.

 • Can Sangenís

  Can Sangenís

  Després de diverses recerques, s’acaba llogant els espais de Can Sangenís, dins la propietat de la casa general de les Germanes Hospitalàries de la Santa Creu, al costat de la plaça de Karl Marx, en la línia divisòria entre els barris d’Horta i Nou Barris, ja dins d’aquest darrer barri.

 • Edifici Educació Infantil

  Edifici Educació Infantil

  El curs 2001-2002 s’inaugura l’edifici d’Educació Infantil, configurant el que avui és La Salle Horta: un centre educatiu amb dues línies des de 3 fins als 18 anys: Infantil, Primària, ESO i BAT, amb uns 800-850 alumnes (segons els cursos) i totes les aules i etapes concertades per la Generalitat de Catalunya. Nous projectes, noves necessitats i nous reptes, necessaris a l’escola del segle XXI, marquen les línies de futur d’aquest centre lasal·lià.

 • Germans de la Salle

  Germans de la Salle

  El curs 2011-2012 se celebra el centenari de la presència dels Germans de La Salle a Horta. Els actes de celebració són diversos i inclouen tot l’alumnat del centre.

 • Germans de La Salle

  Germans de La Salle

  El curs 2011-2012 se celebra el centenari de la presència dels Germans de La Salle a Horta. Els actes de celebració són diversos i inclouen tot l’alumnat del centre.

 • Festes al pati

  Festes al pati

  Les festes al pati mostren la participació de l’alumnat en la vida de l’escola.

 • Gran Bretanya

  Gran Bretanya

  Els intercanvis i les estades a la Gran Bretanya per tal d’aprofundir el tema dels idiomes és una altra constant que es va potenciant aquests darrers anys.

 • Escola Nova 21

  Escola Nova 21

  Els desigs d’innovació i adaptació a les noves realitats socials porten La Salle Horta a presentar-se i ser escollida per a un sistema educatiu avançat, dins el grup d’Escola Nova 21, promogut per l’Ajuntament de Barcelona, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i una colla de centres educatius amb clara vocació innovadora.

 • Batxillerat Dual

  Batxillerat Dual

  Des del curs 2018-2019 ja és possible estudiar el Batxillerat Dual (doble titulació en Batxillerat català i nord-americà) al nostre centre.

 • 300 anys de La Salle

  300 anys de La Salle

  L’escola segueix el seu camí en la formació de centenars de nens, nenes i joves del barri, fidels a la intuïció que va tenir Joan De La Salle, els 300 anys de la mort del qual hem celebrat aquest any 2019.

 • Pandèmia

  Pandèmia

  Del 14 de març de 2020 a l’inici del curs següent l’escola roman tancada com a conseqüència de la pandèmia provocada per la COVID-19. Tota la tasca docent, que no s’atura, és virtual.

 • Repensant el pati

  Repensant el pati

  Durant diversos cursos es porta a terme un procés participatiu de totes les entitats de l’escola per repensar el pati. Aquesta visita general passarà ben aviat a la història.

 • Reformant el pati

  Reformant el pati

  L’estiu de 2022 es porta a terme la primera fase de la reforma del pati.

 • Reforma del pati

  Reforma del pati

  Una nova imatge sorgeix amb la reforma del pati. Al setembre de 2022, el pati és més inclusiu, divers i adaptat millor a les condicions climàtiques.

 • Reforma del pati

  Reforma del pati

  El gener de 2023 recull els canvis produïts a l’interior de l’edifici escolar (reforma del pati) i a l’exterior de l’escola (zona de pacificació de l’entorn escolar).

Comunitat educativa

Actualment, la comunitat educativa de La Salle Horta està formada per tota una gran família que compartim uns valors que es viuen dia rere dia a l’escola i que són transmesos al nostre alumnat.

Els germans de La Salle
que han fet confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.
El conjunt del professorat
des de P3 fins a 2n de Batxillerat, és un gran equip humà que educa els alumnes en coneixements i valors. A més, està en constant formació sobre les últimes innovacions pedagògiques.
El personal d'administració i serveis
sempre disposat a ajudar i fer més fàcil el dia a dia.
El pares i mares dels nostres alumnes
que han fet confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.

Millora contínua

Ja fa més de 10 anys que estem integrats en el sistema de Qualitat educativa ISO 9001. Aquest sistema integra totes les obres de La Salle a Catalunya i, per tant, ens col·loca en la línia de procurar la millora contínua en tot el nostre ordenament intern. És per això que seguim revisant i avaluant el nostre dia a dia per poder tenir una oferta educativa amb els estàndards de qualitat més alts.

Cada curs revisem els nostres processos educatius, recollim i avaluem les dades constantment, bo i corregint tot allò que ens permet millorar. Aquest sistema ens ajuda a desenvolupar la nostra tasca educativa amb més professionalitat.

Aquest sistema de qualitat està enfocat en primer lloc a l’alumnat com a protagonista de la nostra acció educativa, dotant-lo d’una formació seriosa i d’acord als temps moderns que vivim. En segon lloc a les famílies que dipositen la seva confiança en la nostra escola i el nostre caràcter propi. En tercer lloc al professorat que procura ajustar-se als més alts nivells d’exigència. I en quart lloc a la societat on s’inserirà el nostre alumnat amb persones de qualitat humana preparades per assumir els reptes del futur. 

Escola Nova 21

La Salle Horta està adherida al programa Escola Nova 21, on el marc d’una escola avançada és l’horitzó comú per als centres compromesos amb la transformació educativa.

Aquest programa genera tot un seguit de formacions i recursos per tal d’acompanyar-nos en el procés de transformació, tot formant part d’una "Xarxa pel Canvi", la número 13, integrada per diferents escoles del nostre districte.

A l’escola també tenim un Equip impulsor, format per professorat de les diferents etapes educatives que es reuneix setmanalment per fer seguiment del nostre procés de canvi i crear espais de reflexió educativa adreçats a tot el Claustre.

La Salle a tot el món

L’ARLEP és l’associació que agrupa La Salle d’Andalusia, Bilbao, Catalunya, Madrid, València-Palma i Valladolid. En total, la xarxa està formada per més d’un centenar de centres d’Espanya i també de Portugal.

×

Places disponibles!
Aquí podeu fer les vostres consultes sobre matriculació.
(horari de resposta de dilluns a divendres de 8:00 h a 18:00 h)

× Hola! Som La Salle Horta
CreaEscola Quality Certificate for Education Website